Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lezen 1, 2021

Jaar: 
maart 2021

Tijdschrift Lezen in een nieuw jasje

De nieuwe Lezen is uit. En dat geldt dit keer heel letterlijk: een nieuw formaat en een nieuwe vormgeving! De inhoud van dit 60e nummer is onveranderd aantrekkelijk. Zo vertellen kinderboekenrecensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard over hun Grote Vriendelijke Podcast (GVR), een podcast over jeugdliteratuur voor volwassenen. In dit nummer ook de opbrengst van vijftien jaar bezoek aan ateliers van illustratoren in Nederland en België.

Acht van hen kregen opnieuw bezoek; zij vertellen over hun creatieve carrière . Aafje de Roest was eerst, zoals zoveel jongeren, gewoon hiphopfan. Maar tijdens haar studie raakte ze vanuit wetenschappelijk perspectief geïnteresseerd en inmiddels is hiphop haa promotieonderwerp. ‘Rapteksten zijn heel geschikt om met een literaire bril te bekijken,’ vindt ze.

‘Planten zijn niet normaal geniaal,’ zegt Margot Westerman in haar Utrechtse atelier waar ze werkt aan haar nieuw boek: Briljante planten. Zij maakt ook het omslag voor de vernieuwde Lezen.

Reeks

Lees dit tijdschrift en neem een abonnement

Downloaden

PDF-pictogram lezen-1-2021-lr.pdf